RSS

Kavioliiton 1-vuotisjuhla

21 Mar

Eilen tuli tasan vuosi kavioliittoa Dingon kanssa täyteen. Olen edelleen ihastunut. Arki ei ole väljähdyttänyt elämää vaan yhteistyö paranee koko ajan.

Hevosen hankinta on melkoista tuuripeliä vaikka prosessissa olisi mukana 10 asiantuntijaa. Siksi onnistuneen kaupan tehneenä voin kertoa, että kaikkein tärkeintä on tietää mitä hevoselta oikeasti haluaa. Ja tarkoitan: mitä ostaja siltä haluaa. Ostajan kavereilla, valmentajalla sekä pomon serkun vaimon puudelilla on kaikilla selkeä näkemys siitä, millainen hevonen olisi hankittava. Mutta ainut, jonka mielipiteellä on merkitystä on ostaja itse.

Ostaja raahaa itsensä tallille kelissä kuin kelissä. Hän maksaa tallivuokrat, kengitykset ja rokotukset. Omistajan on oltava motivoitunut huolehtimaan kavioeläimestään niin hyvinä, kun huonoina aikoina. Myös silloin, kun hevonen sairastaa (niinpä niin, in sickness and in health). Silloin ei paljon lämmitä, jos hevonen on vain kaverin silmissä täydellinen.

Dingoa hankittaessa päätin, että tärkeintä on hevosen korvien väli. Perhehevosen on oltava rehellinen, kärsivällinen ja kevyt käsitellä. Ostoprosessinaikana oli pysyttävä tiukkana ja pidettävä kriteereistä kiinni. Oli käännettävä selkä parille upealle liitokaviolle, mikä vaati melkoista tahdonvoimaa. Välillä meinasi usko loppua ja meinasin tyytyä kompromissiin.

Sitten vastaan tuli se oikea 🙂 14. hevonen jota kokeilimme ja se oli siinä. Dingo on ollut kaikkea mitä minulle sanottiin ja vielä paljon enemmän. Se on herkkä ja rehti olento, jonka kanssa kemiat ovat kohdallaan ja arki kukoistaa 🙂

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 
3 kommenttia

Kirjoittanut : 21 marraskuun, 2011 Kategoria/t: Hevoset

 

3 responses to “Kavioliiton 1-vuotisjuhla

 1. ferrugo

  21 marraskuun, 2011 at 8:38 pm

  Enpä voisi olla enempää samaa mieltä! Tiedän, että minulla olisi ollut rahaa ja mahdollisuus ostaa valmiimpi ja korkeampi ratoja hyppinyt heppa, mutta jokin tämän oman kopukan persoonassa vain osui ja upposi enkä vaihtaisi sitä mihinkään Totilakseen tai Shutterflyhyn, en! Omani ei missään tapauksessa ole mikään ”ongelmahevonen”, mutta luottamuksen rakentuminen ei ole ollut itsestäänselvyys ja sitä upeammalta tuntuu, kun luottamusta pikku hiljaa saavuttaa. Myös hevosen ”energiataso” vastaa omaani: ei flegmaattinen laiskimus eikä ruutitynnyri,vaan minulle sopivan energinen. Minun oli tietysti sikäli helppoa, kun ostin vain itselleni, mutta etenkin perheelliselle tuo hevosen käsiteltävyys on ykkösasia, josta minäkään en tinkisi, jos olisi lapsia. Mukavia hevoshetkiä Dingon kanssa koko perheelle!

   
 2. Taski

  25 marraskuun, 2011 at 6:42 pm

  Onnea kavioliiton vuosipäivän johdosta! Kemia on se tärkein joka saa jaksamaan niiden (väistämättä joskus koittavien) hanlalampien aikojen ohi.

   
 
%d bloggaajaa tykkää tästä: