RSS

Kaviot kovilla

29 Lok
Jalkakylpy

Kavio-spa

Uskalsin pari viikkoa sitten ajatella (ihan varovasti omassa mielessäni), että ovatpas asiat menneet nyt Dingon kanssa pitkään hyvin. Ei ole tarvittu lääkitystä, desinfiointiaineita eikä kääreitä. Ja niinhän tuo pahainen ajatus kostautui heti.

Dingo oli harmittomalla maastolenkillä polkaissut terävään kiveen oikein voimalla ja muuttunut hetkessä kolmijalkaiseksi. Kaviosta vuoti verta ja vuokraajamme suurin piirtein kantoi hippo-polon takaisin tallille (pieni, mutta vahva ihminen, aivan kuin neiti Pitkätossu). Useita päiviä liotimme kaviota suolavedessä, laitoimme kavion pohjaa vasten laimeaan betadineen kastetun pumpulitukon, jonka päälle käärittiin pinteli, pakastepussi ja puoli rullaa jeesusteippiä.

Torstaina koitti hartaasti odotettu kengitys. Saatiin pohjalliset ja neljäs jalka takaisin täysin toimivana. Riemua kesti tasan 1,5 vuorokautta, sillä tänään armon herra oli polkaissut kengän puoliksi irti takasestaan niin, että käänne painoi pohjaa ja käytössä oli taas vain kolme jalkaa.

Nyt olen harvinaisessa tilassa eli järjissäni. Eli TIEDÄN, että hevosen omistaminen on todella rasittavaa ja jopa typerää. Älä missään nimessä osta omaa, jos et vielä ole itseäsi omistamisen liemeen saattanut. Toiseksi, jos tarvitset jeesusteippiä hevosesi kavion paketoimiseen, älä osta mitään repeilevää halpisteippiä Motonetistä vaan sitä Scotch-merkkistä. Ja kolmanneksi, älä KOSKAAN, siis IKINÄ päästä mieleesi ajatusta, että onpa mennytkin hyvin. Se on vaarallista.

Kavion suojaaminen mudalta

 
2 kommenttia

Kirjoittanut : 29 lokakuun, 2011 Kategoria/t: Hevosen hyvinvointi, Hevosen omistaminen, Hevoset

 

Avainsanat: , ,

2 responses to “Kaviot kovilla

 1. Nora

  2 marraskuun, 2011 at 1:42 pm

  Tuota on näemmä ollut liikkeellä 😦 Vuokraheppani oli samasta syystä samaan aikaan kolmijalkainen ja myös kavio jeesusteipattuna. Kenkäyksen jälkeen on kaikki mennyt onneksi tähän asti hyvin *kop kop*

   
  • Mari Oksanen

   3 marraskuun, 2011 at 9:52 am

   Joo, samaa sanoi meidän kengittäjä. kuulemma oikein muoti-ilmiö tänä syksynä 😦 Mutta hyvä, että nyt kaikki ok, meilläkin normiliikutusta jo muutama päivä takana ja toivotaan tosiaan, että kaikki menisi jatkossakin hyvin 🙂

    
 
%d bloggaajaa tykkää tästä: