RSS

Nuijanukutusta sormin

03 Lok

Dingon lihaksisto on kehittynyt huimasti kevään ja kesän aikana ja lihashuoltoa on tarvittu. Viime aikoina olemme hakeneet helpotusta shiatsusta. Kaverin hevonen oli hyötynyt hoitomuodosta selvästi, joten ajattelin, että mikä ettei. Kokeillaan mekin.

Shiatsussa hoidetaan hevosta kokonaisvaltaisemmin kuin vaikkapa perinteisessä hieronnassa. Se muistuttaa käsittääkseni akupunktiota -ilman neuloja. En ymmärrä kovinkaan syvällisesti sitä, mitä hoidon aikana tapahtuu, mutta Dingon ollessa Hakalan Annen käsittelyssä, olen nähnyt jo kahteen otteeseen, että jotain tapahtuu.

1. Hevonen väsyy käsittelystä totaalisesti. Voisi kuvitella, että 500-kiloisen pakoeläimen tuudittelu vaatisi hiukan enemmän kuin 10 pientä sormenpäätä. Dingon kuitenkin nuokkuu shiatsun jälkeen silmät ummessa ja alahuuli maassa. Onneksi tämä osa hoidon vaikutuksesta ei ole pysyvä.
2. Annen painellessa hevosen takaosaa, sen etuosan lihaksisto nykii.
3. Liikkeet ovat parantuneet selvästi. Ei varmastikaan pelkästään shiatsun ansiosta, mutta hoito on todennäköisesti edesauttanut asiaa.

Parin hoitokokeilun jälkeen erot shiatsun ja perinteisen hieronnan välillä ovat alkaneet mietityttää. Tällä hetkellä tuntuu, että shiatsu olisi Dingon kohdalla tehokkaampi hoitomuoto, sillä vaikutus tuntuu pysyvämmältä. Kenties vielä muutan mieleni. Mutta muutan tai en, Dingo ei hoidoista valita vaan nauttii täysin siemauksin näppitainnutuksestaan 🙂

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Advertisement
 
6 kommenttia

Kirjoittanut : 3 lokakuun, 2011 Kategoria/t: Hevosen hyvinvointi, Hevoset

 

Avainsanat: , , , ,

6 responses to “Nuijanukutusta sormin

 1. ferrugo

  3 lokakuun, 2011 at 7:43 pm

  Kuinka kauan Dingoa on hierottu? Omaani olen hieronut ihan vain itse, sillä hevoshieronta ei taida vielä olla rantautunut madjaarien maille 😉 Mutta nuo ilmeet ovat kyllä hyviä! Kun hieroin hevostani ensimmäisen kerran, se aluksi vähän jännittyi ja ihmetteli ”mitä helvettiä sä teet?”, mutta erittäin nopeasti se rentoutui ja ilmeet olivat juuri tuollaiset lehmämäiset 🙂 Välillä se oli ihan sen oloinen, että mietin, että kohta se kopsahtaa karsinan lattialle kun rentoutuu liikaa…

   
  • Mari Oksanen

   4 lokakuun, 2011 at 12:14 pm

   Helmikuussa oli eka hieronta ja sitten on parin kuukauden väliin käynyt ammattilainen sen käymässä läpi. Itse nyrkitän Dingon kaulan, lavat, selän ja takaliston ja venyttelen koivet, kaulan ja kyljet joka ratsastuksen jälkeen. Tuota shiatsua kokeiltiin ekaa kertaa kesäkuussa ja ensimmäisen käsittelyn jälkeen tuli iso muutos (tosin muutettiin myös muita asioita tuolloin) eikä ole sen jälkeen käynyt uudelleen köpöksi. Voi olla, että kerta kaikkiaan vaan saanut lihakset nyt siihen kuntoon, etteivät enää niin kipeydy. Ken tietää?

   Taitaa ne hevoset siellä Unkarissa pärjätä ilman hierontaakin ihan hyvin 🙂 Meille eräs rautainen ammattilainen sanoikin, että aktiivinen liikunta on parasta hierontaa 😉

    
 2. ferrugo

  4 lokakuun, 2011 at 5:39 pm

  Juu, ns vanhan kansan hevosmiehet pitävät moista ihan humpuukina, mutta kyllä tännekin kaikki uudet tuulet puhaltavat pikku hiljaa, juuri katselin mainosta akupunktiosta hevosille!

  Monipuolinen ja aktiivinen liikunta tosiaan on parasta, ja mun hevonen hieroo itsensä piehtaroimalla. Nimenomaan rankempien treenien jälkeen se tekee sen aina!

   
 3. Anne Hakala

  10 lokakuun, 2011 at 5:16 am

  Kyllähän se hevonenkin huippu-urheilijana hyötyy lihashuollosta ja shiatsulla voidaan korjataan vähän laajemminkin jumeja. Shiatsulla voidaan vaikuttaa lihasten lisäksi luuston ongelmiin, iho-ongelmiin, ruuansulatusongelmiin, hormonaalisiin ongelmiin sekä jopa käyttäytymiseen. Itse olen vakuuttunut shiatsun hyödyistä ja siksi sitä teenkin. Shiatsu on kuin tanssia – hoito tapahtuu yhteistyössä hevosen kanssa.

   
  • Mari Oksanen

   10 lokakuun, 2011 at 7:49 am

   Kyllä 🙂 Itse olin tosi yllättynyt esim. siitä, että D teki aloitteen venyttelyyn vaikka on ollut vähän vastahakoinen koko touhuun. Me ainakin jatketaan noita hoitoja, sen verran vakuuttunut olen.

    
 4. Anne Hakala

  10 lokakuun, 2011 at 5:19 am

  Kyllähän se hevonenkin huippu-urheilijana hyötyy lihashuollosta ja shiatsulla voidaan korjataan vähän laajemminkin jumeja. Shiatsulla voidaan vaikuttaa lihasten lisäksi luuston ongelmiin, iho-ongelmiin, ruuansulatusongelmiin, hormonaalisiin ongelmiin sekä jopa käyttäytymiseen. Itse olen vakuuttunut shiatsun hyödyistä ja siksi sitä teenkin. Shiatsu on kuin tanssia – hoito tapahtuu yhteistyössä hevosen kanssa

   
 
%d bloggaajaa tykkää tästä: