RSS

Tukipaketin toimitus epäonnistui

27 Kes

Lusitanojen luvatussa maassaVietin kaksi viikkoa lusitanojen pyhässä maassa, Portugalissa. Persujen (ja isännän) kauhuksi suunnitelmani oli viedä muhkea tukipaketti johonkin hevostarvikeliikkeeseen. Suunnitelma ei toteutunut.

Joko Portugalissa ei myydä hevosvarusteita tai sitten myymälät ovat jossain metrotunnelin sivuhaaran kellarin takahuoneessa. Kaivoin läpi esitteet, Lissabonin version keltaisista sivuista ja kyselin Googlelta kolmella kielellä neljänä iltana. Etsimme liikettä myös vilkkaimmista ostoskeskuksista ja hiljaisilta kaduilta. Turhaan.

Eräs avulias kirjakauppias arveli pelastaneensa tilanteen neuvomalla tien ”to a big horse equipment store”. Joko Portugalissa big tarkoittaa pientä tai sitten normaalikokoiset hevostarvikekaupat löytyvät hiirenkolojen tuulikaapeista (mikä selittäisi niiden löydettävyyteen liittyvät ongelmat). Kauppa oli pienen karkkikaupan kokoinen ja siellä myytiin miesten ratsastusvaatteita. Valikoimassa oli myös kolmet kuolaimet ja yksi otsapanta. Niin ja noin 40 somaa käsilaukkua, joissa oli hevosen kuvilla varustettuja neppareita ja solkia.

Mitä tästä voimme päätellä?

 1. Portugalilaiset naiset pukeutuvat ratsastaessaan käsilaukkuihin?
 2. Portugalin hevosvarustekaupat on lopetettu?
 3. Portugali ei halua hevosihmisten yksityisiä lahjoituksia?
Allekirjoittanut on tyrmistynyt, mutta raahaa itsensä nöyrästi paikalliseen Rahulan rehuun ja toimittaa tukipaketin kotimaahan. Ehkäpä näin on parasta.
 
2 kommenttia

Kirjoittanut : 27 kesäkuun, 2011 Kategoria/t: Hevosen omistaminen, Hevoset

 

Avainsanat: , , ,

2 responses to “Tukipaketin toimitus epäonnistui

 1. ferrugo

  28 kesäkuun, 2011 at 11:06 am

  Suosittelen lämpimästi seuraavaksi lomakohteeksi Unkaria! Ensinnäkin, tämäkin maa on konkurssin partaalla ja tukipaketin tarpeessa, veikkailtu seuraavaksi romahtajaksi. Ja toiseksi, hevostarvikeliikkeitä riittää, niin isoja kuin pieniäkin, valikoimat ovat laajat, löytyy kallista merkkitavaraa (joka sekin on kuitenkin hieman halvempaa kuin Suomessa, etenkin jos käy ns ale-tuuri) sekä edullisia, paikallisia merkkejä & suomalainen Horze 😉

   
  • Mari Oksanen

   28 kesäkuun, 2011 at 12:07 pm

   Hyvä vinkki! Ensi vuonna sitten päräytetään Unkariin. Ainakaan ei tarvitsisi kuluttaa arvokasta loma-aikaa turhaan etsiskelyyn 🙂

    
 
%d bloggaajaa tykkää tästä: