RSS

Lempiharjoituksia 4/200 000: Laukannostot suoraan väistöstä

07 Huh

Dingon laukka rullaa jo vetreämmin kuin mummon rollaattori. Ja se on hienoa! Olen kuitenkin varma, että rollaattorin sisällä asuu ihan aito harrikka. Tämän harjoituksen avulla olemme koittaneet kaivaa tuota loisteliaampaa menopeliä esille.

Ensin pyyhkäistään keskihalkaisijalle ravissa tai käynnissä. Samalla voi harjoitella kouluradalle saapumista ja kuvitella hurraava yleisö oikean tunnelman löytämiseksi. Kun hevonen on suoristettu kunnolla, se asetetaan kevyesti pois menosuunnasta, ja istunnan ja jalan avulla väistetään uljaasti kohti pitkää sivua. Kuvitteellinen yleisö pidättää hengitystään ja salamat välkkyvät. Kun saavutetaan pitkä sivu, nostetaan laukka suoraan väistöstä.

Dingo polkaisee ensimmäisellä askeleella aina upeasti alleen ja väläyttää harrikan kromattua pintaa. Yhä useammin tuo alle polkaisu jää päälle (ainakin hetkeksi) ja laukka rullaa pyöreänä eteenpäin. Kuvitellun yleisön huikea fiilis tarttuu myös ratsastajaan. Onhan se nyt ihan eri juttu ajaa harrikkaa kuin rollaattoria. Luulisin 🙂

Laukannosto suoraan väistöstä

 
2 kommenttia

Kirjoittanut : 7 huhtikuun, 2011 Kategoria/t: Harjoitukset, Hevoset, kouluratsastus, Siirtymät

 

Avainsanat: , ,

2 responses to “Lempiharjoituksia 4/200 000: Laukannostot suoraan väistöstä

 1. Hanne

  13 huhtikuun, 2011 at 9:46 am

  Kokeilin tuota viime sunnuntaina ensimmäisen kerran. Kaks ensimmäistä kertaa lähti väärällä vaikka asetus oli ihan toiseen suuntaan… Sitten 9-vee tyttöni teki sen puhtaasti nenäni edessä, niin pakkohan se oli itselläkin alkaa sujumaan! Hyvä harjoitus, kymmenen parhaan joukossa. Joskin toinen suunta vaikeampi, kun taidetaan ”ponin” kanssa olla heikompia oikealle molemmat.

  t. toinen myöhäisherännäinen kouluratsastaja (joskin kärryiltä tippunut täti-ratsastaja sopisi omaan ehkä tulevaan blogiini paremmin… 🙂 )

   
  • Mari Oksanen

   14 huhtikuun, 2011 at 9:37 am

   Niinpä, kunpa olisi samanlainen kyky oppia, kuin jälkikasvulla niin olisi ainakin meikäläisen taso ihan toinen 🙂 Ja laitahan sitten se uuden blogin osoite tulemaan!

    
 
%d bloggaajaa tykkää tästä: